Samhällsvetenskapsprogrammet

Är du nyfiken, vetgirig och intresserad av att läsa, skriva och diskutera? Vill du veta varför samhället fungerar som det gör, i Sverige och i andra länder? Vill du veta varför vi människor är så lika men ändå så olika? Då är Samhällsvetenskapsprogrammet rätt val för dig.

Samhällsvetenskapsprogrammet fokuserar på tre saker: människan och samhället samt samspelet mellan de båda. Det är ett program där du får en chans att fördjupa dig i frågor som:

  • Varför ser samhället ut som det gör?
  • Hur formas vi som människor av vår omgivning och hur påverkar vi den?
  • Vem har makten i samhället och hur kan man själv förändra det?
  • Vilka likheter och skillnader finns mellan oss i Sverige och människor i andra delar av världen?

På Samhällsvetenskapsprogrammet är tempot högt och du får ta mycket eget ansvar vilket gör att du förbereds inför vidare studier. Eftersom du blir säkrare på att tala inför grupp, att läsa längre texter och att skriva vetenskapliga arbeten blir du väl förberedd för universitets och högskolestudier. Du får även en möjlighet att lära känna dig själv och hur du tänker samt möjlighet att utvecklas som person.

Inriktning beteendevetenskap

Inom inriktningen beteendevetenskap fördjupar du dig i pedagogiskt ledarskap, entreprenörskap, sociologi, psykologi, kommunikation samt lärande och utveckling.

Programmet kan kombineras med elitfotbollsutbildning NIU (nationell idrottsutbildning) och även LIU (lokal idrottsutbildning)

Följ oss

Illustrerad bild av Degefors kommun i gråskala med de mest kända landmärkena och kultursymbolerna.