Försäljnings- och serviceprogrammet

Gillar du att jobba med service och försäljning? Funderar du på att starta eget företag? Vill du snabbt börja jobba i en framtidsbransch? Då är Försäljning- och serviceprogrammet något för dig.

Försäljning- och serviceprogrammet är en utbildning som varvar både teori och praktik. Här får du kunskaper om hur man utifrån kundens behov arbetar effektivt med att erbjuda rätt varor och tjänster. Du får lära dig hur man gör bra inköp och hur försäljning sker på ett serviceinriktat sätt, såväl praktiskt som teoretiskt. Du får också jobba med reklam och varuvisningar. I utbildningen ingår även APL (arbetsplatsförlagt lärande)

Försäljning och service är framtiden

Handeln ökar både inom Sverige och internationellt. Det finns många småföretag och stora kedjor som är verksamma inom försäljning och service. På de flesta arbetsplatser finns arbetsuppgifter inom försäljning, marknadsföring och administration. Detta får du möjlighet att prova på under din APL och många av programmets elever har genom åren fått jobb på sina APL-platser. Genom att välja till några kurser kan du även få högskolebehörighet.

Entreprenörskap och eget företagande

Under utbildningen får du också kunskap om hur man startar och driver företag. Vi samarbetar med Ung Företagsamhet och detta ger dig möjlighet att driva eget UF-företag.

Programmet kan kombineras med elitfotbollsutbildning NIU (nationell idrottsutbildning) och även LIU (lokal idrottsutbildning)

Följ oss

Illustrerad bild av Degefors kommun i gråskala med de mest kända landmärkena och kultursymbolerna.