Ekonomiprogrammet

Tycker du att ekonomi, juridik och entreprenörskap är intressant? Vill du ha många valmöjligheter för din framtida yrkeskarriär? Funderar du på att starta ett eget företag? Då är Ekonomiprogrammet något för dig!

På Ekonomiprogrammet får du en bred kunskapsbas som ger dig möjlighet att studera till många olika yrken på högskola och universitet.

Du får även en mycket gedigen kunskap om hur du kan sköta din privatekonomi i framtiden.

Kurserna i företagsekonomi och entreprenörskap ger dig goda insikter i vad som krävs för att starta och driva ett eget företag. Du får också möjlighet att prova detta i vekligheten genom att driva ett UF-företag.

Juridik är en viktig hörnsten i Ekonomiprogrammet. Här lär du dig om det svenska rättssystemet och hur det påverkar och skyddar dig i ditt privatliv och hur det påverkar företag och organisationer.

INRIKTNINGSVAL

Inför årskurs 3 gör du ett definitivt inriktningsval. Du kan välja på inriktningarna Ekonomi och Juridik.

Beroende på vilken inriktning du väljer får du fördjupa dig ytterligare inom Ekonomi eller Juridik.

På individuellt val kan du även välja Kriminologi för att få en ännu bredare juridikutbildning.

FRAMTIDA YRKEN

Du kan läsa vidare på högskola eller universitet efter att du läst Ekonomiprogrammet för att bli t ex marknadsförare, fastighetsmäklare, inköpare, ekonom, revisor, jurist, advokat eller kriminolog.

Programmet kan kombineras med elitfotbollsutbildning NIU (nationell idrottsutbildning) och även LIU (lokal idrottsutbildning)

Följ oss

Illustrerad bild av Degefors kommun i gråskala med de mest kända landmärkena och kultursymbolerna.