Om Degerforsgymnasiet

På Degerforsgymnasiet finns; Barn- och fritidsprogrammet, Bygg- och anläggningsprogrammet, Ekonomiprogrammet, Försäljnings- och serviceprogrammet, och Samhällsvetenskapsprogrammet samt tre introduktionsprogram. Skolan är lite mindre till formatet och koncentrerad vilket medför närhet och goda relationer mellan alla, elever som personal.

Vi är cirka 320 elever och 40 personal. Skolan präglas av öppna relationer och trivsam stämning i arbete och ledig tid. Våra lärare är målfokuserade och har stor flexibilitet i arbetssätt och olika redovisningssätt.

Vi vill erbjuda dig intressanta studier i en trivsam och välkomnande miljö. Varje program har sitt eget "område" där både elever och lärare har sina huvudsakliga arbetsplatser. I skolans centrum har vi vår cafeteria som är något av skolans hjärta där alla kan träffas och koppla av mellan arbetspassen.

Tillsammans med Degerfors IF erbjuder vi utbildning vid Degerforsgymnasiet på elitnivå, NIU och Lokal idrottsutbildning, LIU. Du kan fördjupa dig i vilken idrott du än utövar som individuellt val.

Följ oss

Illustrerad bild av Degefors kommun i gråskala med de mest kända landmärkena och kultursymbolerna.