För elever

Elevhälsan

Elevhälsoteamet ger stöd till elever, barn och föräldrar. Enligt skollagen ska elevhälsan omfatta medicinska, psykologiska, psykosociala och specialpedagogiska insatser. Elevhälsan ska främst vara förebyggande och hälsofrämjande.

Elevhälsoteamet arbetar med

  • stöd till elever, barn och föräldrar i skola/förskola såväl pedagogiskt som ur ett hälsoperspektiv
  • stöd till arbetslag inom skola och förskola avseende specialpedagogiskt arbete med barn och ungdomar i behov av särskilt stöd.

Skolbiblioteket

Välkommen till skolbiblioteket på Degerforsgymnasiet!

Här kan du låna bland annat faktaböcker, utländsk litteratur, lättlästa böcker, romaner och noveller. Fråga vår bibliotekarie om du inte hittar det du söker, och ge gärna inköpsförslag på sådant du saknar. Det finns också möjlighet att fjärrlåna från andra bibliotek.

Skolbiblioteket består av två rum. Det ena är med stora bord för grupparbeten, social samvaro eller för att spela spel. Det andra rummet kallas Tysta rummet och det är möblerat för enskilda studier. Här inne får man inte prata.

Biblioteket är en utmärkt plats för att läsa, plugga, spela ett parti schack - eller varför inte bara sitta ner och ta det lugnt en stund.

En bokhylla i gymnasiets bibliotek med böcker från bland annat Stephen King.
Träd utanför Degerforsgymnasiets tegelväggar.

Ledighet

En elev tar mat vid salladsbuffén.

Matsedel

En person fyller i en kalender med färgglada post-its och pennor.

Läsårstider

En elev i röd huvtröja väljer bland mackor och dricka i cafét.

Skolcafeteria

Degerforsgymnasiets skolcafé är öppet för elever och personal på gymnasiet. Caféet är en populär mötesplats för både elever och personal på gymnasiet. Här kan du fika, träffa vänner, göra läxor eller läsa i lugn och ro. Vi serverar bland annat kaffe, te, nyttiga snacks, frukt och smörgåsar.

Öppettider

Måndag 8.00-15.00
Tisdag 8.00-15.00
Onsdag 8.00-15.00
Torsdag 8.00-15.00
Fredag 8.00-13.00
 


Följ oss

Illustrerad bild av Degefors kommun i gråskala med de mest kända landmärkena och kultursymbolerna.